1. Ahoj Pavle, jak by jsi vyhodnotil podzimní část, po níž jsme obsadili první příčku s celkem bezpečným náskokem 6 bodů?

Podzim se nám určitě povedl a musíme být spokojeni. Samozřejmě i na podzim jsme odehráli i slabší zápasy, hlavně s Řevnicemi, ale celkově vládla spokojenost.

2. Jaký máš pocit ze zimní přípravy a ze stavu připravenosti mužstva na jarní část sezony?

 

Jak jsme připraveni na jaro ukáží následující zápasy. Po nich si každý hráč zhodnotí, jestli přes zimu makal dostatečně nebo to chtělo dát tréninku více. Ale jako každý rok si myslím, že účast na trénincích měla být vyšší…

3. Zaznamenal jsi nějakou zásadní změnu v přípravě na zápas a trénincích pod trenérem Hladíkem, který má výrazné zkušenosti s profesionálního fotbalu?

Trenér Hladík není příznivcem marathonů, které jsme každou zimu v Dobrovízi absolvovali. Volí hravější tréninky, které se snaží „hecnout“. Pokud k takovému tréninku přistoupíš, jak máš, tak Ti to dá minimálně stejně jako ten marathón. Co se týká zápasů, tak nejsme svazováni přehnanými taktickými pokyny. Snažíme se „hrát“ i v kritičtějších situacích. Jak říká trenér Hladík : „ zahrajte si fotbal“.

4. Myslím si, že ambice nemůžou být jiné než postupové, jaká je nálada v mužstvu?

Všichni víme, o co hrajeme. Jediným cílem je postup. Nálada se bude odvíjet od našich výkonů. Větší část přípravných zápasů se nám nepovedla, ale to nic neznamená a na náladu v mužstvu to nemá vliv. Víme, že fotbal hrát umíme a pokud přistoupíme k mistrákům zodpovědně, tak se nemáme čeho obávat.

5. O Tobě je známo, že jsi dlouhá léta vládnul ofenzívnímu snažení Dobrovíze, teď jsi na „stará kolena“ zvládnul brilantní přesun na stopera, ovšem když to hoří vepředu, přesuneš se tam. Chystáš se napodobit Jirku Rákose ve fotbalové dlouhověkosti a budeš nás těšit svými výkony ještě tak 15 let?

Vzhledem k tomu, že v Dobrovízi chybí mladá krev, tak se obávám, že mě fanoušci ještě pár let budou muset strpět. Jsem rád, že je u nás Dan Novák a věřím v další mladé hráče, kteří ho budou následovat. Pak si rád stoupnu za klandr a budu fandit po boku Ládi Krupičky nejstaršího…

6. Mimo hřiště funguješ i ve výboru Sokola. Jaké jsou nejbližší cíle, co s týče zvelebování areálu a jeho vybavení?

Vše se odvíjí od financí. Rádi bychom v nejbližších letech celkově zrekonstruovali kabiny a restauraci. To je cíl pro nejbližší léta.

7. Vím, že jsi skalní Slávista, už začínáš věřit, že se nám Slavia zachrání?

Já věřím v evropské poháry. Na titul to letos asi nebude, ale příští rok jsem si jistý.

8. A jako poslední věc bych rád vyslechnul Tvůj tip na dnešní zápas se Zbuzany.

Určitě to bude těžký zápas, ale nic jiného než vítězství nebereme. Nemusíme vyhrát 5:0, budeme spokojeni i s výhrou 4:0 J