Rapid Psáry - Sokol Dobrovíz 3:6 (1:3)

Sestava: Kalivoda - Vosáhlo J., Karfík, Krása, Hlůže Z. - Knotek (76. Vaňha), Krupička J., Vosáhlo M., Racocha - Votava (80. Šíma), Bouška

Góly: Bouška 3, Knotek, Racocha, vlastní

Rozhodčí: Lébl - Koubek, De Carvalho

Žluté karty: Vosáhlo J., Karfík

Červená karta: Karfík

Diváků: 50 

Úvodní zápas jara byl důležitý. Vítězství by mohlo přinést na naše kopačky jarní pohodu. Od začátku zápasu jsme byli lepší a zatlačili jsme domácí na jejich polovinu hřiště. Věkově mnohem starší domácí zkušeně zahustili prostor před vlastním pokutovým územím a nakopávali dlouhé balóny na jediného vysunutého útočníka. Naštěstí se nám však brzy podařilo povedenými kombinacemi domácí obranu přelstít a dvakrát skórovat. Další vyložené šance jsme zahodili. Komplikaci přineslo domácí snížení z trestného kopu po chybném postavení našeho gólmana a vyloučení D.Karfíka po 2 žlutých kartách, přičemž ta první byla udělena po běžném zákroku, kterých bylo v zápase mnohem víc. Naštěstí se nám podařilo po brejku navýšit náš náskok opět na 2 branky.
Ve druhém poločase už domácí vůbec fyzicky nestíhali. I v 10 jsme byli lepší. Když potom zahrál domácí gólman rukou za vápnem a byl vyloučen a navíc se zranil ještě 1 domácí hráč, za kterého již nebyla náhrada, rázem jsme hráli přesilovku my. Domácí již rezignovali a čekali na vysvobozující závěrečný hvizd. Naši začali hrát až příliš lehkomyslně, neproměňovali jasné šance a skulinkami v obraně dovolili domácím snížit. To však nic nezměnilo na tom, že jsme domů vezli zasloužené 3 body. Lepší koncovku nám snad přinesou i postupně se lepšící terény.