Kladenský deník o zápase Sokol Dobrovíz - Mšec/Nové Strašecí

I když fotbalisté ze Mšece a Nového Strašecí dobře Petra Faigla znají, stejně ex-Rakovničákovi nezabránili, aby rozhodl zápas o první místo v I. B třídě pro svůj aktuální klub z Dobrovíze. Ta po výhře 1:0 po jediném kole střídá svého soka v čele, kde předtím byla prakticky od začátku soutěže.

Sokol Dobrovíz - Mšec/nové Strašecí 1:0, I.B. tř./ 7. 4. 2024 

Zatímco přihlížející borec Lánů a jeden z nejlepších hráčů soutěže Milan Petr viděl nadstandardní zápas I. B třídy, hostující trenér Jan Mrázek byl úrovní zklamán. „Nelíbilo se mi to. Hráli jsme špatně, ani soupeř zase tak dobře nekopal, míč byl pořád někde mimo hřiště, furt se na něco čekalo. Prostě rozkouskovaný, nehezký zápas,“ mínil kouč zklamaných.

Ti věděli o rychlých krajích soupeře, přesto po půlhodině neuhlídali akci právě těchto žihadel. Fábry odcentroval na zadní tyč a tam Faigl parádně zavřel tyč a skóroval.

Byla to zlatá trefa Dobrovíze, jinou už totiž půldruhé stovky diváků nevidělo. Šance měli jak domácí, tak i hosté. Ti dokonce jednu obrovskou, ale Petra Kučeru fantasticky vychytal brankář Švéda. A protože hostům citelně scházel nemocný kanonýr Kapek, a další sniper Svoboda se po svém příchodu na hřiště neprosadil, skončil duel výhrou domácích.

„Kapek nám chyběl asi dost, má formu. I tak jsme měli nějaké góly dát, třeba ze standardek jsme hrozili docela hodně. Byl to zápas spíš na remízu, jenže když nedáme gól, je to těžké,“ dodal zklamaně Jan Mrázek.

Dobrovíz – Mšec/Nové Strašecí 1:0 (1:0). Branka: 30. Faigl. Rozhodčí: Brýl. Diváků: 160.