Sestava: Kalivoda - Hlůže Z., Krása, Kolský, Štechmiler - Novák D., Frey, Šafr, Zbudil (76.´Hlůže J.) - Pichl, Kubát (46.´Kříž)

Branky: Pichl 3x, Zbudil, Kříž

Rozhodčí: Fára

…utkání v Kosoři lze jednoduše pojmenovat jako souboj Jekylla a Hydea v dobrovízském provedení. Od počátku bylo jasné, že tamní hřiště od posledního mače nikdo nesrovnal, že je stále stejně nerovné a pořád z kopce, tedy nebyl jediný důvod, proč bychom měli být překvapeni a neměli se tomuto kosořskému uniku přizpůsobit. Do zápasu jsme vlétli celkem slušně a do desáté minuty měli dvě jasné gólové příležitosti. Tu první prohospodařil překvapený Kubát, s druhou naložil stejně darebně Pichl a nastalo tisíckrát omleté „ nedáš, dostaneš“… z nenápadného protiútoku vyrobil Kalivoda ukázkovou penaltu a kanonýr Boháč se nemýlil 1 – 0 a domácí byli na koni. Naši začali kupit chyby, nepřesnými přihrávkami jsme mnohdy posílali soupeře do přečíslení a šílenými nákopy se sami zbavovali možnosti kombinační hry, jenž je nám vlastní. Ve 20 minutě přišel zákonitý trest, kdy jsme přišli lacině o míč, při jeho dobývání zpět fauloval Frey a k přímému kopu se postavil exekutor Boháč a přesnou střelou poslal domácí do dvoubrankového vedení 2 - 0. V tu chvíli bylo jasné, že jsme si zadělali na pěknou práci ve zbytku zápasu, protože otáčet dvoubrankový náskok v cizím prostředí je jedním slovem šílenství.

 Světlo na konci tunelu ukázal do té doby téměř neviditelný Pichl, který se postaral o kontaktní branku na 2 – 1, což se stalo v 32 minutě. Ovšem marnost první půle jsme dotvrdili pokračováním v nevýrazné hře, notabene když soupeři evidentně docházely síly a možnost srovnat výsledek se přímo nabízela.

 Co se v poločase dělo v kabině, kde zůstal vystřídavší Kubát, ví jen trenéři, hráči a Bůh. Pravdou ovšem je, že do druhé půle vlétli naši jako uragán a v 54´byl po dvou brankách Pichla dokonán obrat v zápase 2 – 3!!!. Ovšem tentokrát jsme se nedočkali profesorského fotbalu jako v minulém kole. Najednou bylo dobrovízských plné hřiště a zejména vynikající Dan Novák se svým pohybem na pravém křídle staral o stálý příděl centrovaných míčů před soupeřovu branku, kterých ještě postupně využili Zbudil a Kříž. Druhá půle byla v naší režii pojata vskutku exhibičně a soupeř se až na malé výjimky k ničemu nedostal. Ke cti kosořským budiž to, že ani při dokonaném obratu se snažili o protiútoky a celkovým pojetím přispěli k dobré úrovni zápasu.

 Tento zápas jasně ukázal, že v tomto mužstvu jsou nejen fotbalisté, ale i bojovníci, kteří se nesmiřují snadno s nepříznivým výsledkem, vlastně se s ním nechtějí smířit vůbec. Na tomto místě bych rád vyzdvihnul dnešní výkon Dana Nováka. Přestože individuální výkony komentuji nerad, udělám dnes výjimku. Ačkoliv je jasně nejmladším článkem teamu, zavelel ve druhé půli k jasnému obratu on. Neúnavně se nabízel na pravém křídle, a i když balón směřoval na druhou stranu, znovu a znovu s každým útokem sprintoval a bojoval o každý míč. Proto je obdivuhodné, že dokázal k tomuto svému fotbalovému řádění strhnout i své kamarády a tak se teď můžeme radovat z krásného výsledku. T. Lučan

Hodnocení hráčů: Kalivoda 3 – Štechmiler 4, Krása 7, Kolský 8, Hlůže Z. 4 – Zbudil 7/ 79´Hlůže J., Šafr 7, Frey 6, Novák 9 – Pichl 8, Kubát 3/ 46´Kříž 6