Sestava: Kalivoda - Hlůže J., Krása, Kolský, Štechmiler (46.´Hlůže Z.) - Novák D., Frey, Šafr (60.´Kubát), Zbudil (60.´Kříž) - Pichl, Mikeš

Branky: Mikeš 4x, Pichl 2x, Novák D., Frey

Rozhodčí: Zubková

…utkání s Hostivicemi bylo očekáváno jako těžké derby s tradičním soupeřem při němž šlo o udržení jedenáctibodového náskoku, který jsme si v dosavadním průběhu soutěže nahráli, což se podařilo splnit a brankovým přídělem i naplnit tužby dobrovízkých rowdies vedených p. Ladislavem Krupičkou st.

 

   Dát gól v první minutě zápasu s outsiderem, při vší úctě k Hostovickým hrál první s předposledním, je vždy nesmírně důležité a nám se to povedlo po bleskové akci, kdy zakončoval A. Mikeš, který navázal na svůj výborný výkon z předešlého kola. Od té doby nebylo pochyb o vítězi zápasu, řešilo se jen, jak vysoký bude příděl branek, jimiž potěší naši střelci fanoušky. Nebudu vyjmenovávat jednotlivé akce, které skončily nezdarem, není zde tolik prostoru. Bylo jich opravdu požehnaně, ale nebuďme neskromní i 8 gólů je slušná úroda.

 

  Ve 24´zvyšoval na 0-2 opět Tonda Mikeš po přihrávce F. Pichla. Ve 31´se konečně gólově prosadil výborný Dan Novák po individuálním průniku 0 – 3!!! Brankový účet první půle uzavřel hattrickem A. Mikeš, který prostřelil brankáře po přihrávce P. Freye brankáře domácích.

 

   Druhá půle byla vyloženě v tempu staré gardy, kdy jsme se pozvolna rozjížděli k dalšímu přídělu. V 57´po velmi přísně nařízeném pokutovém kopu za ruku ve vápně vstřelil svůj první příspěvek Fanda Pichl  0- 5!!!!!. Do 80´se nedělo v podstatě nic zajímavého mimo kouzelnických vystoupení domácího gólmana, který svými eskamotérskými kousky udivoval příznivce obou mužstev, zejména ti domácí měli veliké mrazení z jeho nejistých zákroků. Pravdou je, že slabší povahy to nenesly moc dobře, ale naštěstí se při těchto eskapádách nezranil, což je za daných okolností velmi dobrá zpráva.

 

   V 80´přišel trest za laxní rozehrávku, kdy před vápnem fauloval Milan Kříž a z TK po velmi dobře provedeném signálu soupeř snížil na 1 – 5. Naši snad z naštvání do konce přidali v poslední desetiminutovce ještě 3 góly, o něž se podělili Frey, Pichl a Mikeš. Poté mladá rozhodčí zápas ukončila a za potlesku tribun se odcházelo do šaten.

 

   Co říci závěrem? Mise splněna. Všichni víme, jak ošidné tyto zápasy bývají a co jsme se v letech nedávno minulých natrápili. Tentokrát naši nepřipustili žádný problém a jako už po mnohokráte projevili zdravé sebevědomí i charakter. Kárat mužstvo za pár hluchých míst nemá smysl, protože jednoznačně dominovali a naplnili vše, co od nich bylo požadováno. Takže pánové ode mě : „ za chlapy dík“. T. Lučan