Sestava: Kubeš - Hlůže Z. (Hlůže J.), Krása, Kolský, Štechmiler - Novák D., Frey (Kubát), Šafr, Zbudil - Pichl, Mikeš (Kříž)

Branky: Pichl 5x, Novák D.

Rozhodčí: Fára

Diváků: 80

 Další zápas se soupeřem z dolní poloviny tabulky nám přihrál k derby zápasu Červený Újezd, který už zdaleka nebudí respekt minulých sezon a je jen stínem mančaftu, který se pohyboval o patro výše a proháněl adepty postupu v okresním přeboru. Jak už jsme několikrát zmínil na tomto místě, není malých soupeřů a zejména v minulých sezónách nám zle zatápěli a pokud jsme ztráceli postupové body, tak povětšinou s tmi slabšími soupeři.

  Tentokrát jsme se rozjížděli pomalu a aktivnější byl zpočátku Tonda Mikeš, který chtěl svým důrazem potvrdit gólový apetit posledních kol, ovšem tentokrát mu nebylo přáno a jistě jej šance ze 13 minuty bude ještě dlouho budit ze sna.

 Ve 23´se však dostal ke slovu Fanda Pichl a po skvělém centru výtečně hrajícího J. Štechmilera poslal hlavou balon do protipohybu bezmocného gólmana 1 – 0!. Ve 37´se vyměnili nahrávači a R. Zbudil vyzval Fandu k dalšímu gólu dosaženého stejným způsobem jako u první branky 2 – 0 !!. Do půle ještě rozezvonil po skvělé individuální akci Dan Novák tyč. Ovšem co se nepodařilo teď, zopakoval Dan v 58, kdy se svým pohybem nabídl a sólo zakončil přesnou střelou branky 3 – 0 !!! V 74´ pozval Dan nezištnou přihrávkou k dovršení hattricku F. Pichla 4 – 0 !!!! Totéž se opakovalo za tři minuty a Fanda se opět nemýlil 5 – 0 !!!!!. V 78´ vybídl Fandu k poslednímu gólu zápasu Milan Šafr a bylo dokonáno 6 – 0 !!!!!!

 

 Ve druhé půli se hrálo jen o výši score a také o to, zda Fanda předstihne holubického rychlíka Valtra v tabulce kanonýrů. Zatím se mu přiblížil na dva kousky, což není jistě nepřekonatelná meta, zvláště při jeho současné střelecké formě. Třeba rozhodne až vzájemný souboj, ale i kdyby to nevyšlo, nic se neděje, František se už takto stal kanonýrem, který tady od dob legendárního Kozáka nebyl a je radost na jeho střelecké počínání koukat.

 Je potřeba na tomto místě říci, že diváci se výborně bavili nejen velmi dobrým, koncentrovaným a fotbalově vyspělým výkonem našeho mužstva, ale též kousky náhradního gólmana Romana Kubeše, který svými brankářskými dovednostmi a nadměrnou konzumací erární vody jen dotvářel pohodovou atmosféru povedeného fotbalového odpoledne. Doufejme, že tato pohoda vydrží i ve velmi těžkém utkání, které nás čeká se Středokoluky. T. Lučan


Statistika : RK 9/1, Fauly 7/15,Offside 7/2, Střely na branku 15/3, střely mimo 22/3, držení míče 78 % / 22 %

Hodnocení hráčů:Kubeš 6 – Štechmiler 7, Kolský 6, Krása 6, Hlůže Z. 6 / 68´Hlůže J. 6 – Zbudil 6, Šafr 6, Frey 6/78´ Kubát 6 ,  Novák 9 – Mikeš 6/ 66´Kříž 6, Pichl 10