SPARTAK PRŮHONICE - SOKOL DOBROVÍZ 4:4 (3:1)

Branky : 3x Kříž, 1x Kubát

Kalivoda  – Štechmiler, Krása , Novák , Hlůže Z.  – Zbudil , Frey/74´Kubín,  Šafr , Kubát/  55´Hlůže J.  – Pichl , Kříž

Po domácí remíze s Průhonicemi 1:1 jsme v odvetě opět remizovali. Větší počet vstřelených branek na půdě soupeře nás určil vítězem tohoto dvojutkání!!!

  …utkání, kdy jsme se chtěli zapsat mezi „nesmrtelné“ teamy okresu a zvítězit v zápase o pohár OFS a navázat tím na vítězství, které jsme  dosáhli hned v jeho úvodním ročníku 2004/2005. Do odvety jsme šli s povinností vstřelit minimálně jeden gól a žádný neinkasovat. 

   Úvod patřil jednoznačně nám a po šancích Pichla, Nováka a opět pichla jsme se mohli jen chytat za hlavu, co vše lze neproměnit. Zvláště na F. Pichlovi bylo vidět, že není ve své kůži, ale pevně věřím, že své předvede ve zbytku mistrovských utkání, zde jej výborně zastoupil kolega z útoku M. Kříž. Po úvodních šancích byl nucen odstoupit výtečný brankář domácích pro svalové zranění na přitahovači hýžďových svalů. Ovšem místo, abychom využili indispozice v sestavě domácího teamu, inkasovali jsme po chybě naší nové stoperské dvojice Krása, Novák a domáci se radovali 1 – 0.  V 35´prostrčil M. Šafr míč opět velmi aktivnímu D. Novákovi a ten zblízka v rychlosti přehodil nejen náhradního brankáře domácích, ale i branku. V 36´ovšem zahřmělo a ve skrumáži po TK Milana Šafra se nejlépe orientoval J. Kubát a nekompromisní střelou srovnal na 1 - 1 ! Ovšem během dalších dvou minut Jirka Kubát dosnil svůj vavřínový sen a laxní rozehrávkou „založil akci soupeře na jejímž konci byla krásná ulička na domácího útočníka, který obešel i M. Kalivodu a posunul k vítězství domácí 2 – 1. Za další 2 min už to s námi vypadalo velice zle. To když snad fascinován Sluncem vyrazil mimo vápno M. Kalivoda, vyboxoval míč za hranicí velkého vápna a kromě žluté karty si vykoledoval i trestný kop, z nějž rezultoval další gól. Škoda, protože v těchto chvílích jsme se zcela položili a hvizd ukončující první poločas byl pro nás vysvobozením.

   Do úvodu druhé půle jsme vstoupili v intencích té první a jen zázrakem či Boží prozřetelností nás soupeř po výstavní minele dua Z. Hlůže, M. Kalivoda nepotrestal další brankou. Poté jsme však zvolna zvedali hlavu a výsledkem této snahy byla krásná akce z 60 minuty, kdy R, Zbudil přiťukl míč hlavou M. Křížovi a ten se krásně prokličkoval ke kontaktnímu gólu 3 – 2 !!. Z dalšího tlaku se urodil rohový kop M. Šafra, který posadil míč na hlavu opět skvělému a připravenému M. Křížovi  a ten se nemýli 3 – 3 !!! Teď už nezbývalo než utrmáceného soupeře dorazit, což se ovšem dalo těžko realizovat, když v 73´zkusil soupeř střelbu z 27m a překvapil Mirka Kalivodu ranou pod břevno 4 – 3. Opět postupoval soupeř….  Od té doby se hra přelévala z jedné strany na druhou a gólovkami se to na obou stranách jen hemžilo….

    Rozhodnutí o držiteli poháru OFS si však naši připravili na poslední chvíli, o to však bylo milejší a nezvratitelnější… Při zahrávání Tk z pravé strany soupeřova vápna si zavolal trenér Hladík Romana Zbudila, něco mu pošeptal a ten se rozběhl předat pokyny D. Novákovi, který se tentokrát nenechal odstrčit staršími spoluhráči J a provedl svůj kop naprosto bezvadně. Posadil jej na hlavu J. Štechmilerovi, který jej nadzvedl a Milan Kříž dokonal svůj hattrick a tím nás určil k výhře v této pohárové soutěži.

    Závěrem bych chtěl všem zúčastněným hráčům poděkovat za to, že nechali na hřišti srdce a velmi dobře reprezentovali náš klub. Mé subjektivní hodnocení ať berou s rezervou, tento zápas byl jednoznačně výsledkem tvrdé kolektivní práce. Samozřejmě bych mohl vyzvednout individuality, ovšem ve výsledku si myslím, že toto vítězství se zrodilo v práci celé fotbalové party a není dílem náhody, o čemž svědčí, že si na nás nepřišel ani oddíl, který se pohybuje na čele OP. Pánové – „ klobouk dolů“ a doufám, že na jaře ne naposledy… s úctou T. Lučan.

 

 

...