....tak dovol, abych Tě pozdravil a snad Ti i poblahopřál k zisku titulu, který snad v sobotu definitivně utrhneme, jak jsi viděl uplynulou sezónu?

Děkuji Ti za přání. I když já určitě nejsem ten, komu by měly být přisuzovány nějaké zásluhy. Samozřejmě všichni známe situaci v Dobrovízi, ale i ve většině okolních vesnic. Chybí mládež a chybí kvalita. Proto jsme velice přivítali příchod trenéra Václava Hladíka, který si s sebou přivedl kvalitní hráče především do ofenzívy. Postup do okresního přeboru považuji za úspěch, konkurenční týmy ze Zbuzan a Holubic byly velmi kvalitní, ale naše mužstvo se tentokrát vyvarovalo zbytečných ztrát s papírově slabšími soupeři.

...takže faktorem X je dle Tvého mínění jednoznačně trenérská osobnost p. Hladíka?

Nevím, jestli faktorem X, ale určitě trenérská i manažérská osobnost p. Hladíka rozhodla o našem úspěchu. Určitě i to, že ho hráči následují do jeho nového trenérského angažmá, svědčí o tom, jak ho uznávají. Zásluhu však mají všichni, kteří se okolo mužstva točí, ať již oba trenéři, hráči, vedoucí mužstva a kustod.

...tak to je jistě nezpochybnitelné, že takový úspěch nelze připisovat pouze jednotlivci, ale právě že tohle je přesně ten faktor X, který zde chyběl..., a který Dobrovízský fotbal objevil... máme za sebou už prestižní vítězství v poháru OFS. Myslíš, že taková soutěž má smysl a budoucnost v době, kdy jsme rádi, že hráči vytíženi svými pracovními povinnostmi se sotva utrhnou na zápas v sobotu?

Pohár OFS má svůj význam. Hráči se spíše uvolní na zápas než na trénink. Zajímavá je z hlediska společenského, nezanedbatelná je rovněž finanční prémie za vítězství. Na podzim budou mít naši hráči možnost poměřit se s oddíly z krajských soutěží v Poháru Středočeského fotbalového svazu. I pro ně to bude zajímavá konfrontace.

...teď je jasné, že vládne euforie, co však udělat, abychom se okamžitě nepřesunuli zpět do III. třídy, jako tomu bylo několikrát v minulosti? respektive, budeme mít finance na to, abychom v OP hráli důstojnou roli? O kolik si myslíš, že se navýší rozpočet ? Myslím tím nejen náklady na rozhodčí, ale i případné doplnění či udržení kádru?

Nepředpokládám výrazné navýšení rozpočtu. Přesto nás čeká nelehké období, abychom sehnali peníze a rozpočet naplnili. Sponzoři nám bohužel ubývají nebo snižují poskytované částky. Je to vše více méně jen o osobních vztazích a ochotě podnikatelů či fyzických osob přispět na fotbalovou činnost v naší vesnici. Naštěstí se nám již podařilo uvést vzhled našeho fotbalového areálu do současné podoby a nyní nás čeká již jen rekonstrukce kabin. Zde nám přislíbenu pomoc od obecního úřadu. V nákladové stránce rozpočtu musíme samozřejmě počítat i s náklady na údržbu a provoz areálu. Se vším si však musíme pomoci sami, dotace od státu jsou již poslední roky minimální, po krachu Sazky budou nulové.

...to Ti věřím, vím, o čem mluvíš, tak to zkusíme trošku odlehčit... který hráč se Ti letos líbil nejvíc?

Určitě nebudu jmenovat jednotlivce. Ten by byl bez kolektivu ničím. Brankáři a obránci jsou na hřišti od toho, abychom nedostávali góly. Záložníci tvoří hru a útočníci střílí branky. Pro mě neméně cenní jsou náhradníci, kteří jsou schopni naskočit do hry v průběhu a zaskočit za zraněné nebo unavené kamarády. Budu však jmenovat jednoho hráče, který mě nejvíce zklamal, a tím je Aleš Šafránek. Léta se budovalo mužstvo na něm, kdy to byl on, kdo dával hře něco navíc. Často se přecházely jeho výstřelky. Nyní opustil naše mužstvo ve velmi důležité chvíli, kdy jsme sice byli na čele tabulky, ale soupeři mocně posilovali. Aleš nechodil na tréninky, v zápasech se mu nedařilo a pokud nenastoupil na svém oblíbeném postu, zápas bojkotoval. Samozřejmě mu nezavíráme dveře zpět, ale určitě po něm budeme chtít, aby si uvědomil, že fotbal je kolektivní sport a každý musí cítit svou odpovědnost pro ostatní členy kolektivu.

...nezklamal jsi mě :-), pochválil jsi všechny a kritika je adresná, tak to má být. Tak dále, jak se Ti líbí moje články?

Tvé články jsou velmi výživné. V dnešní době, kdy lidé nemají tolik času číst klasickou literaturu, jsou pro mnohé jediným zdrojem sebevzdělávání. Tvé články obsahují verše, dramatickou zápletku, poetickou vzletnost a vždy zvítězí dobro (víz) nad zlem (soupeřem).

...tak to děkuji za poklonu, ještě bych se Tě rád zeptal, jak to vidíš v Dobrovízi s mládeží. Byl jsem na poslední valné hromadě a situace se stává kritickou a OFS bije na poplach...

Na podzim jsme opět obnovili přípravku. Podařilo se nám sehnat trenéry Romana Kubeše a Ilju Bureše a začali s dětmi od 3-4 let. Tréninky probíhají na hřišti a v tělocvičně. Stále sháníme další adepty, počet není optimální. Přesto uvažujeme o přihlášení do soutěže v ročníku 2011/2012.

...tak to je skvělý počin a snad i naděje, že fotbal v Dobrovízi neskončí...musím Ti také složit poklonu a poděkování, protože si myslím, že za Tvého vedení se udělal veliký kus práce a po letech přežívání se všechny věci dějí tak, jak mají a kdo se fotbalem a vším okolo zajímá, musí vidět výsledky, kterých jsi dosáhl... takže Tě poprosím, aby jsi vyřkl nějaká přání a to nejen jako předseda oddílu ale i jako Luboš Krupička soukromě...

Tak samozřejmě mám přání, abychom hráli takový fotbal, kterým bychom přilákali více diváků. Aby si našli cestu na hřiště rodiče s dětmi, buď na fotbal, na dětské hřiště, nebo na dětský den pořádaný J. Knotkovou. Sokol je jediná aktivní organizace v naší obci, snažíme se dělat věci pro lidi, takže pro nás největším oceněním, když vidíme, že něco lidi na hřiště táhne.

...takže jsi nepřekvapil :-), ale co nějaká soukromá přání? Tak já Ti popřeju raději sám. Luboši, oba víme, že bez pevného zdraví Tvého i celé rodiny a spokojenosti v osobním životě, jakož i pevného zázemí, se šílenství jménem fotbal nedá absolvovat...tudíž, ať máš všeho dosytosti, abychom se mohli všichni společně ještě dlouho "trápit" na hřišti i mimo něj . Díky za rozhovor, T. Lučan

Děkuji Ti za přání. Já jako velký fanoušek svých dětí si přeji jejich sportovní úspěchy ve fotbale, futsale a jezdectví.