Sestava: Kalivoda - Holoubek, Krása, Kolský, Hlůže J. - Janák (82´Vosáhlo M.), Kubín, Šafr, Kubát - Pichl, Vítek

Branky: Pichl (0:1), Vítek (1:2), Šafr (2:3)

Rozhodčí: Nezhyba

Nevydařené posvícenské utkání s Průhonicemi jsme zajížděli odčinit na horkou půdu do Čisovic. Pamětníků vzájemného finálového utkání v okresním poháru  nebylo na obou stranách mnoho. Za Dobrovíz si vítězství v poháru na hřišti Čisovic připomněli Kalivoda, Krása, Kolský, Holoubek a Kubát. Ostatní hráči si museli zvyknout na hřiště, kde míč vhozený na trávník se neustále kutálí na levý rohový praporek u západní tribuny.

Přesto jsme udělali změnu oproti předchozím zápasům a do zápasu jsme vstoupili aktivně. Kombinační hrou jsme se neustále tlačili před branku domácího brankáře. Převahu v poli jsme zužitkovali ve vedoucí branku. Po přesném křižném centru Ládi Holoubka se ve vápně nejrychleji zorientoval Franta Pichl a zařídil nám vedení v utkání. Nutno podotknout, že úvodní vedoucí gól zápasu jsme za 4 odehraná kola vstřeli poprvé. Po vstřelení gólu jsme se zatáhli a čekali co s námi soupeř vyvede. Soupeř zbytek poločasu ovládl, ale šanci si nevytvořil. Do šatny jsme odcházeli s vedením 1:0.

Do druhého poločasu jsme opět vstoupili aktivně, ale tentokrát nám naše aktivita vydržela pouze 10 minut. Poté se soupeř začal čím dál tím více tlačit do zakončení a v této fázi utkání nás naprosto přehrál. Ač jsme mohli Frantou Pichlem vedení navýšit, tak opak se stal pravdou. Po vydařeném brejku domácí srovnali. 1:1. Domácí fandové si ani nestačili připít na srovnání skóre a už jsme šli opět do vedení. Prakticky z výkopu nás do vedení posunul svou premiérovou trefou v dresu Dobrovíze Jirka Vítek, který si naskočil na centr Jindry Hlůžeho a hlavou nekompromisně zavěsil. A opět jsme se zátáhli a čekali co na to soupeř. Domácí rozhodně chtěli navýšit svůj bodový zisk, jelikož prozatím urvali pouze bod ze remízu v Chotči. Čisovice srovnaly po standardní situaci a kdekdo již predikoval remízové finále. Nicméně k finální steči zavelel Milan Šafr, který i přes drobné zranění se odpoutal od protihráče a jeho centr si čisovický stoper srazil do brány. 3:2! Do třetice se již domácím srovnat nepodařilo. 

Vítězství na hřišti soupeře se počítá. Předvedená hra sice nebyla ideální, ale zvládli jsme důležité utkání na hřišti soupeře. Naše kvality nyní prověří lídr soutěže a hlavní kandidát na postup. Mužstvo Libčic, jako jediné, doposud neztratilo ani bod a vede tabulku. Věřím, že s kvalitou soupeře vzroste i náš výkon a přesvědčíme domácí fanoušky o kvalitách tohoto mužstva. 

Motivací pro mužstvo Dobrovíze je i slíbených 40 piv za vítězství nad Libčicemi od šéfa dobrovízských ultras, Ládi Krupičky.