Sestava: Kalivoda 6 - Štechmiler 4, Krása 6, Kolský 6, Holoubek 5 - Hlůže J. 2, Kubát 3 , Kubín 3, Janák 6 - Pichl 3, Vítek 4 (46´Vosáhlo J. 5)
   
Branky: Vítek 2x, Janák 1x

Rozhodčí: Fára

 

   Do pohárového utkání v Dobříči jsme nastupovali ve značně poslepované sestavě, avšak s vědomím dobrého startu v OP a tedy i předpokladem, že budeme hrát v klidu a pohodě především fotbal, kterým budeme bavit diváky.


  
Soupeř, který válí v soutěži o patro níž a ještě neztratil ani bod a vévodí tabulce III. třídy, sliboval také útočný fotbal a to se do puntíku vyplnilo. Od samého počátku se hrálo od brány k bráně a jedna útočná akce střídala druhou. Nejprve zahrozil dvakrát soupeř, ovšem do dobře zformované obrany se neprosadil. Poté jsme udeřili my a po velmi hezké akci skóroval v 8 min J. Vítek 0 – 1 ! Poté přidala Dobříč na útočných obrátkách a J.Hlůže hasil velmi rychlou akci soupeře jen za cenu žluté karty a TK z nebezpečné vzdálenosti, ovšem pokus ohrozit naši svatyni nevyšel. Ve 14 min jsme se opět radovali my, když se prosadil J. Janák a zvýšil na 0 – 2 !! V 17 min pak byli odměněni za svou útočnou píli i dobříčtí, když se po chybě na levé straně naší obrany obrany prosadili a snížili na 1 – 2. Pak se opět útočilo na obou stranách, se střídavými úspěchy, přičemž za zmínku stojí zejména akce J. Vítka, kdy tváří v tvář velmi špatnému gólmanovi hostí ještě nepochopitelně nahrával obsazenému F. Pichlovi. Ve 28 min se však při TK nařízeném za faul těsně za vápnem postavil J. Janák a nedal brankáři žádnou šanci 1 – 3 !!! Místo abychom se uklidnili a pokračovali v kombinační hře, začali jsme se utápět v nesmyslných kličkách, jejichž vyvrcholením byla vyšívaná J. Kubáta, kdy výborně vybojoval míč a přešel přes dva hráče, ovšem pak se pustil do souboje, který byl nad jeho síly, čehož soupeř využil ke snížení na 2 – 3. V první půli se ještě ocitl u soupeřovy branky trápící se F. Pichl a dle toho vypadala i koncovka, kdy hlavičkoval nad.

 


  
Do druhé půle jsme nastoupili s jednou změnou, kdy se na hřiště dostal čerstvý J. Vosáhlo a ze hry šel J. Vítek. J. Janák se posunul do útoku a Pepa Vosáhlo na jeho post pravého halva. Hra byla v úvodu druhého poločasu z naší strany značně neučesaná a zejména s ubývajícími silami střední zálohy jsme se uchylovali k nakopávaným míčům, s nimiž jsme si nevěděli vepředu rady. V 60 min se blýskl svým jediným světlým momentem v utkání J. Hlůže, kdy skvělou uličkou vybídl ke gólu J. Janáka, ovšem ten šancí pohrdl a nastřelil jen soupeřova brankáře. Od té doby jsme hráli naprosto jasně druhé housle a v těchto chvílích byla nejzaměstnanější dvojice dobře hrajících stoperů vzadu jištěných velmi dobře chytajícím M. Kalivodou. Občas jsme se blýskli „nápaditými signály“, kdy J. Hlůže zahrál RK nakrátko velmi překvapeným J. Vosáhlem, z čehož byl protiútok 5 ku 3, který jsme s vypětím všech sil odvrátili. Vrcholem všeho byl útočný výpad v 88 min, kdy jsme na polovině soupeře přišli naivní chybou o míč, ten šel okamžitě před naši branku, kde jsme jej zahráli do rohu. A z něj pak rezultoval vyrovnávací gól, kdy M. Kalivoda vyrazil téměř jistý gól, ovšem na další již nestačil a bylo vymalováno 3 – 3 .


 
Penalty jsou vždy loterie, v níž jsme jednoduše neuspěli, ale v tom jistě není příčina našeho vyřazení. Myslím si, že domácí uspěli díky nasazení a disciplíně. Fotbalově to bylo velmi vyrovnané utkání. Nikoho z našich hráčů neviním, že by do zápasu nedal všechno. Ovšem je otázkou, zda všechno některých chlapců stačí na všechno, jenž po nichž požadují trenéři a fanoušci. Je jasné, že trenér nemůže za hráče dávat góly, ovšem na druhou stranu bylo vidět, že někteří hráči si hrají svůj „ fotbal“ , přestože pokyny trenérů jsou o dost jiné. Nevěšme hlavu, myslím si, že se včera hrál celkem slušný zápas, ovšem takhle zkušené mužstvo by si prostě dvougólový náskok mělo uhlídat.

  Do zápasu s Libčicemi bychom měli mnohé změnit a já se připojím k rowdie L. Krupičkovi sr. , který nabídl 40 piv jako motivaci pro hráče a z výhry, kterou jsem uloupil v posvícenském derby na p. T. Novákovi uvolním za výhru 50 piv pro hráče A teamu, upozorňuji, že jen pro hráče.

T. Lučan