Sestava: Kalivoda - Hlůže Z., Krása, Kolský, Štechmiler - Janák, Šafr (60´Hlůže J.), Frey, Kubín (46´Kubát) - Pichl, Vítek (65´Vosáhlo J.)

Branky: 4x Pichl, Vítek

Rozhodčí: Burian, Verner, Hypš (delegát Hřebík)

 K zápasu do Jílového jsme cestovali jako za velkou neznámou. Jednak jsme na tomto hřišti, mimochodem velmi pěkném a útulném, ještě nikdy nenastoupili. Za druhé jsme s tímto soupeřem nikdy v novodobých dějinách dobrovízské historie nesehráli ani přátelské utkání. Do zápasu jsme vstoupili opatrně, ovšem postupně se osmělovali a ve 20´vstřelili i pevní gól zápasu, kdy se prosadil „ spící Drak“ ve F. Michlovi, jenž to odpoledne explodoval ještě 3 x. Když se ve 30´prosadil i podruhé, bylo vše nalajnováno k jednoznačné výhře. Ovšem sami jsme si svou laxností v koncovce a také při rozehrávce zasadili kontaktní brankou soupeře dýku do zad, když ve 37´snížil na jednogólový rozdíl. A mohlo být ještě hůře, když se řítil osamocený soupeř na M. Kalivodu, který ovšem odchytal výtečné utkání a byli spolu s F. Pichlem jednoznačně nejlepšími hráči na hřišti. Druhou půli jsme začali stejně jako ukončili tu první. Profesorský fotbal, v němž se rozhodli chlapci pokračovat „ ozdobil „ celý druhý poločas, ovšem navzdory anebo právě proto nám přinesl ještě tříbrankovou úrodu. To když se ještě 2x trefil zmiňovaný F. Pichl a jedním gólem pomohl k vyvolávanému „ bůru „ i trápící se útočník J. Vítek.

 Je s podivem, že výsledek je jaký je. Odpovídá rozdílu třídy a dle mého názoru nás pasuje do horních pater tabulky, ovšem nejsem si jistý, jestli by nám tohle proti běhavějšímu a bojovnějšímu soupeři tohle stačilo. Samozřejmě, že by se po takovémto jednoznačném vítězství kritizovat nemělo, ale neodpustím si pár poznámek. Byl to s ohledem na soupeřovu nebojovnost a neaktivitu velmi jednoduchý zápas a vzhledem k tomu, že se fotbal hraje pro diváky, tak ničím neoslnil. Další věcí je výborný výkon F. Pichla a M. Kalivody. Prvně zmiňovaný v podstatě proměnil vše, co se mu naskytlo na hlavě či kopačce. Druhý pak svým čtením hry a včasnými superzákroky nedovolil soupeři srovnat či zkomplikovat naše vítězství. Příště se tolik dařit nemusí, a když se pak přidá soupeřova bojovnost a fotbalovost, snadno zapláčeme nad výsledkem. Rád budu chválit více, jen pokud bude kdy a co. Těším se na sobotu pánové, snad mi to předvedete, T. Lučan