Po černém víkendu Sokola Dobrovíz, jak minulý víkend nazval Luboš Krupička, jsme se s Lubošem rozhodli udělat rozhovor. Sice je ještě na rekapitulaci podzimu brzy, nicméně jsme se k tomuto kroku odhodlali.

1, Luboši, na podzim nás již čekají pouze 4 zápasy. Jak hodnotíš prozatím podzimní část v okresním přeboru?


S bodovým ziskem nováčka soutěže jsem spokojen, výkony by však mohly být lepší. I když určitě nemůžeme být považováni za klasického nováčka, protože náš kádr tvoří především zkušení hráči, kteří hráli i vyšší soutěže. Hodnotit by se však mělo až po skončení podzimní části, zbylé 4 zápasy mohou naše postavení v tabulce i spokojenost či nespokojenost zcela obrátit. Nedovedu si však vůbec představit, s jakým náskokem bychom vedli tabulku, kdyby naši hráči i trénovali.


2, Jsi členem staré gardy, které se daří se střídavými úspěchy. Jak hodnotíš SG?


Naše SG trpí absencemi a chutí nebo nechutí přijít se proběhnout a udělat si žízeň. Manažér Ogurčák odesílá před každým zápasem pozvánku vždy alespoň 25 hráčům. Řada z nich vůbec na SMS zprávu neodpoví, někteří přislíbí účast a pak nepřijdou. Je to těžké, soupeře máme vždy kvalitní a nikdo nechce prohrávat. 


3, Nemohu se zeptat na naše nejmenší – přípravku. Tam předpokládám převládá spokojenost.


Ale zase všichni chtěli mít v Dobrovízi mládežnické mužstvo, ale nikdo pro to nic neudělá. Musíme sehnat trenéra nebo někoho, kdo by trenérům pomáhal. Podle mě by to měl být někdo z rodičů, ale každý se jen vymlouvá na pracovní povinnosti. 


4, Jsi předsedou SD již delší dobu. Po čem touží předseda SD?


Po sportovní stránce by mi stačilo, aby se A-mužstvo pohybovalo na předních příčkách okresního přeboru a aby nám jedno mládežnické mužstvo bez problémů fungovalo. Ve spolupráci s obecním úřadem jsme začali s rekonstrukcí kabin. Toužím po tom, aby i kabiny byly odpovídající kvalitě hrací plochy a okolí hřiště. 


5, Je něco, co Ti v Dobrovízi vyloženě chybí? Co bys chtěl změnit?


Chybí mi větší aktivita lidí pohybujících se kolem fotbalu. Je vždy problém sehnat pomezního rozhodčího, někoho, kdo vybere vstupné, kdo poseká hřiště, v zimě odhází sníh z hřiště s umělým povrchem, atd. Aktivně a dobrovolně se nikdo ničeho sám od sebe neujme.  


6, Vraťme se k „A“ týmu. V právě skončené anketě 70% hlasujících touží po postupu do I.B třídy. Jaký na to máš názor?


Určitě by stálo za to si tuto soutěž vyzkoušet. V přátelských či pohárových zápasech hrajeme i s týmy z vyšších soutěží a jsou to rovnocenná utkání. Nebál bych se.


7, Tvůj syn Lukáš hraje za Kladno. Jak si tam vede?


Jeho výkony jsou dost nevyrovnané, což asi odpovídá jeho věku. Jsou zápasy, kdy bych byl s jeho výkonem i spokojen, ale třeba hned v dalším zápase je tomu opačně. Hraje pravidelně v základní sestavě dorosteneckou fotbalovou ligu, tak asi spokojen být musím.


8, Lukáš, stejně jako Ty, má k dobrovízskému fotbalu silné pouto. Kdy předpokládáš, že Lukáš bude pravidelně nastupovat za naše „A“ mužstvo?


Těžko říct. Hostování v SK Kladno mu končí v červnu příštího roku a nelze zatím říct, co bude za půl roku. Osobně bych si však přál, pokud se mu naskytne příležitost, aby hrál co nejvyšší soutěž. Uvidíme. 


9, Co Ti udělalo v poslední době největší radost? Pojmi tuto otázku jak „potřebuješ“.


Největší radost mám vždy z úspěchu svých dětí, ať již sportovních nebo osobních. Sám se sebou jsem byl spokojený, když se mi v posvícenském derby podařilo vstřelit všech 5 gólů Fans Slavie. 


10, Luboši, určitě je něco, na co jsem se nezeptal. Tak si tu otázku polož a rovnou si odpověz.

Jaký máš osobní sportovní cíl pro příští rok?


Jelikož jsem letos vyhořel v tenisovém turnaji "Karas Cup" a vypadl již v základní skupině, chci tento turnaj příští rok vyhrát. Jestli se tedy pořadatel turnaje a zároveň obhájce prvenství nezalekne a na turnaj mě pozve. 

 

Luboši DÍKY NEJEN ZA TENTO ROZHOVOR!!!!