Přinášíme rozhovor s dlouholetým hráčem Sokola Dobrovíz, který zažil 3 postupy do okresního přeboru i 2 pády do třetí třídy. Je schopen nastoupit v záložní řadě i v útoku. Je mu třicet let a v minulosti zastával i funkci kapitána. I to svědčí o jeho postavení v našem klubu. Aktuálně v Dobrovízi bojuje o základní sestavu...Jirka Kubát

1, Jirko, není to tak dávno, co jsi oslavil 30 let! Jak se cítíš? :-)

Musím uznat, že je to znát. Říká se, že po třicítce je znát každý rok, tak jsem zvědavý co mě ještě čeká. Já mohu jen potvrdit, že to není jako ve dvaceti :-)

2, Platí to i pro fotbal?

Stoprocentně! A vlastně ve fotbale je to mnohem horší. Přesto že si neustále držím stejnou váhu (89kg - poznámka redakce), tak fotbal mě každým rokem více zmáhá. Určitě je to i tím, že se méně trénuje a do zápasů se nedostávám pravidelně. To je určitě taky znát...

3, To jsi mi trochu napověděl...v současné době bojuješ každým zápasem o základní sestavu. Jak to snášíš, jako dlouholetý stabilní člen základní jedenáctky?

Snažím se.... (dlouhá pomlka). Je to pro mě dost těžký. Konkurence v kádru je aktuálně velká. Nikdo nesedí rád na lavici náhradníků... ani já ne. Jediné co pro to mohu udělat, je chodit na tréninky a makat... a pak doufat, že mi trenér dá důvěru, kterou nezklamu.

4, Nemáš v tom smyslu myšlenky zkusit to někde jinde? Mluvilo se o Středoklukách...

Přiznám se, že tyto myšlenky někdy mám. Ale nemá smysl to teď řešit. Jsem v Dobrovízi a momentálně dělám maxim abych hrál za Dobrovíz.

5, Jak hodnotíš probíhající sezónu z pohledu Dobrovíze?

Sezóna je určitě dobrá. Věřím, že dotáhneme k úspěšnému konci i zbývající 2 zápasy a zůstaneme v boji o postup.

6, Jsi v Dobrovízi už 13 let. Na který okamžik vzpomínáš nejraději?

Já nejraději vzpomínám na mojí první sezónu v Dobrovízi. V sezóně 98/99 jsme postupovali do okresu. Byli zde výborní fotbalisti a super parta na kterou se nezapomíná.

7, Jak dlouho ještě chceš hrát fotbal?

Tak to samozřejmě záleží na zdraví. V tomto směru je pro mě velkým vzorem Jirka Rákos. Chci hrát co nejdéle...ať už za "A" mužstvo nebo za starou gardu.

9, Na kterého trenéra a spoluhráče vzpomínáš nejraději?

Pokud bych musel zmínit jednoho trenéra, tak řeknu jméno Josef Vacovský. Do jednoho jména spoluhráče mě netlač. To fakt nejde říct.

10, Pojďme od fotbalu. Co tvoje hokejová kariéra?

Hokej jsem hrál v žácích na Kladně. Potom ještě na Hvězdě. Naposledy jsem si zahrál za HC Důl, společně s Jardou Štechmilerem a Pavlem Krásou, kteří mě tam natáhli. Po poranění ramena jsem "prozatím" kariéru ukončil. Ale nevylučuji velký comeback! :-)

11, Tvůj typ na výsledek zápasu Dobrovíz - Krňany?

Výhra 4:1

12, Máš nějaký vzkaz pro fanoušky?

Já budu rád, když budou fanoušci chodit na naše zápasy. Za mě mohu slíbit, že se budu snažit... 

Jirko, díky!