Sestava: Kalivoda – Hlůže Z. (46´ Vosáhlo J.), Krása, Kolský, Zbudil – Janák, Frey, Šafr , Karfík (60´ Kubát) – Pichl, Vítek (80.´ Kříž)

Branky: Pichl 2x, Šafr 2x

Diváků: 65

Rozhodčí: Nezhyba


 

Zápas s Krňany byl posledním před domácím publikem v roce 2011. Dobrovízský fanoušek bere pouze vítězství, a s tímto vědomím jsme nastoupili do utkání. Rozhodně jsme nechtěli domácí fanoušky "zazimovat" v ponuré náladě.

Od prvních minut jsme měli otěže zápasu ve svých rukách. Soupeř jen s vypětím všech sil čelil neustálému tlaku z naší strany. Výsledkem toho bylo několik vyložených šancí, které se řadí do kategorie "tutovek". Do vedení jsme šli až po půlhodině hry. Sprintující Tomáš Kolský podnikl výpad do soupeřovy obrany a jeho centr usměrnil do branky hostů Milan Šafr. Krásná akce dala klid naší kombinaci, nikoliv koncovce. I nadále jsme si vytvářeli velké množství brankových příležitostí, ale do dvoubrankového vedení nás "popostrčil" až pomezní rozhodčí, který signalizoval ruku hostujícího obránce v pokutovém území. Penalta. K míči se postavil prozatimní nejlepší střelec soutěže Franta Pichl. Touto penaltou navýšil svůj podzimní účet na 14 gólů. 2:0. Takto skončil i první poločas.

Do druhého poločasu jsme vstoupili velice lehkovážně a koledovali jsme si o kontaktní branku. Několik závarů před Mirkem Kalivodou hasila naše obrana doslova na poslední chvíli. Po sedmi minutách ukončil naše trápení svým 15. gólem z ojedinilého protiútoku Franta Pichl. Vedení 3:0 hostující tým zlomilo a dobrovízský tým "uspokojilo". Ač jsme si vytvářeli další nadějné situace, tak zápas směřoval k poklidnému konci. S poklidným koncem ovšem nesouhlasil hlavní rozhodčí, který 10 minut před koncem odpískal nesmyslnou penaltu proti domácímu týmu. Krňany snížily na rozdíl dvou branek. Na více se ovšem nezmohly. Poslední slovo si vzal Milan Šafr, který krásnou dalekonosnou střelou navýšil naše vedení na rozdíl tří gólů. 4:1. Konec.

Kluci splnili cíl a rozloučili se s domácími fanoušky vítězstvím. Věříme, že zvládneme i poslední podzimní zápas a budeme moci přezimovat s vědomím dobře "odkopaného" podzimu....