Sestava: Kalivoda - Hlůže J. (35´Vosáhlo), Krása, Kolský, Hlůže Z. - Zbudil, Frey, Ogurčák, Dias (46´Soukup R.) - Vítek, Pichl

Rozhodčí: Mach, Polák, Čechmánek

 

Zvole po podzimní části na nás ztrácela 3 body (4. místo), kdežto Dobrovíz "přezimovávala" na 2 příčce. Nyní jsme si pozice vyměnili. Do Zvole jsme zajížděli jako 4. celek aktuální tabulky se 4 bodovou ztrátou na našeho soupeře, který se vyhoupl na druhé místo za suveréna soutěže, mužstvo Průhonic.

Věděli jsme, že nás čeká kvalitní soupeř, který na jaře prohrál pouze úvodní utkání v Průhonicích. Domácí hráči začali utkání ve vysokém tempu, v kterém pokračovali během celého utkání. Úvodních 20 minut jsme v podstatě strávili na naší polovině hřiště. Hráči Zvole si neustálým tlakem vytvářeli šance, ke kterým jsme jim často dopomohli nepřesnou přihrávkou či ztrátou míče. Paradoxně jsme obdrželi první branku po nevýrazné střele z hranice velkého vápna, která proklouzla Mirkovi Kalivodovi mezi nohami. Nedlouho po inkasovaném gólu kopali domácí pokutový kop, který domácí exekutor neproměnil. Mířil nad naší branku. Po tomto momentu jsme se i my osmělili k náznakům kombinace a ohrožení domácího brankáře. Alespoň částečně jsme otupili tlak Zvole a tak se do kabin odcházelo za stavu 1:0 pro domácí.

Ve druhém poločase domácí pokračovali v nátlakové hře, hýřili pohybem a tím nám nejvíce komplikovali život. Nutno podotknout, že k neustálému pohybu domácí přidali i fotbalový um. Za celý zápas jsme si vypracovali pouze jednu brankovou příležitost, kterou o centimetry neproměnil Franta Pichl. Pokud bychom tuto šanci ke konci utkání proměnili, pravděpodobně bychom utkání dotáhli do remízového konce. Objektivně musíme přiznat, že remízu jsme si v tomto utkání nezasloužili. Domácí korunovali své vítězství proměněnou penaltou v samém závěru utkání.

Výsledek 2:0 odpovídá průběhu utkání. V tomto utkání se opět v plné kráse projevila absence Milana Šafra, který ve středu hřiště dokáže dát naší hře "tvář".  Domácí předváděli pohledný, kombinační fotbal a nám nezbývá než soupeři pogratulovat...