Sestava: Kalivoda - Vosáhlo (Hlůže J.), Krása, Kolský (Kubeš), Hlůže Z. - Ogurčák, Karfík, Frey, Zbudil - Pichl, Vítek (Soukup)

Rozhodčí: Verner

Zápas „blbec“, na který nejlépe co nejrychleji zapomenout. Až do 37. minuty to bylo vcelku vyrovnané utkání  i když soupeř působil  fotbalověji  a již během této doby několikrát zahrozil. Ale i my jsme měli šance. V 19. minutě šel  ze strany sám na brankáře hostí J. Vítek, ale neskóroval. Ve 29. minutě jsme mohli jít do vedení, ale  F.Pichl míč za brankovou čáru nedopravil. Největší šanci jsme měli ve 35. minutě, kdy po straně unikl F.Pichl, prohodil míč kolem brankáře a do prázdné branky střílel P.Ogurčák. Pomezní rozhodčí nepochopitelně odmával postavení mimo hru a hlavní rozhodčí gól neuznal. Tady se utkání zlomilo. O dvě minuty později totiž soupeř po hezké kombinační akci otevřel skóre střelou do šibenice. Pak už na hřišti kralovalo pouze jedno mužstvo – bohužel jsme to nebyli my. Ve 42.minutě přidala Choteč po vyšachování naší obrany druhou branku a do kabin se odcházelo za stavu 0:2. Ve druhém poločase naše trápení pokračovalo. Soupeř definitivně rozhodl o osudu  utkání v 62.minutě přesně umístěnou hlavičkou.  V rozmezí 8 minut mezi 76. a 84.minutou nás pak hosté definitivně dorazili 3 dalšími brankami.

Byla to ostuda, jakou na domácí půdě dlouho nepamatujeme. Nekoncentrovaná obrana (špatné obsahování, pozdní přistupování k hráčům soupeře, přes naši výškovou převahu inkasované branky hlavou atd.), neexistující záloha (soupeř nás v poli přehrával, špatná hra zálohy v defenzivě, mizerná rozehrávka a téměř žádná kombinační akce atd.), bezzubý útok (minimum vypracovaných šancí a ty, které  jsme měli jsme stejně nevyužili, velká mezera mezi zálohou a útočníky – útočnici minimálně pomáhali  záloze, ale na druhé straně byli při naší ofenzivě v útoku osamoceni bez potřebné podpory záložníků či ofenzivních krajních obránců). I v tomto utkání jsme byli pomalejší, do osobních soubojů jsme se dostávali  pozdě a často pak faulovali.  Absolutně chybí ve všech jarních utkáních  pohyb bez míče, míče pouze nakopáváme,  přesná nahrávka je výjimkou  a ……….. a tak by se dalo pokračovat dlouho.  

Nezbývá než opravdu rychle na toto utkání zapomenout a v dalších zápasech v Černošicích a v Rudné ukázat, že fotbal hrát umíme. Nebude to jednoduché a nepodaří se to, pokud se hráči nesemknou a nepřekonají výpadek formy zvýšenou bojovností a maximálním nasazením. Začít musí každý u sebe.

 

L. Krása