K zápasu v Rudné jsme nastupovali jako k zápasu roku, kdy bylo jasné, že je to poslední šance, jak ještě zkomplikovat Rudenským situaci a pokusit se o malý zázrak v podobě postupu do II. Třídy. Je potřeba říci úvodem, že k zápasu přistoupili všichni naši hráči příkladně a hráli maximálně bojovně a s plným nasazením. Ačkoliv je rezultát zápasu nepříznivý, bylo vidět, že je na čem stavět, a že pokud jsou hráči motivování třeba už jen fotbalovostí soupeře, dokážeme se představit ve velmi dobrém světle a jsme schopni naplnit i náročné fotbalové parametry a potěšit oko nás diváků..

       Takže k zápasu, vedení jsme se ujali velmi pohodlně ve 12 minutě J. Mutlem, který se po trestňáku p. Freye pověsil do vzduchu a umístil balon bezpečně k tyči 0 – 1!, když těsně před gólem kombinoval A. Šafránek s J. Janákem, který jen těsně minul. Poté jsme popustili otěže zápasu a v 16 min pustili soupeře k zahrávání TK, který soupeř obstřelením naší zdi bezpečně proměnil 1 - 1. Za další čtyři minuty se znovu vařilo před naším vápnem a po centrovaném míči, na který čekali hned dva soupeřovi forwardi, se ujala Rudná vedení. Ve zbytku poločasu jsme se vesměs bránili a zejména obrana se mnohdy vyznamenala při soupeřových ztečích.

       Do druhé půle jsme vstoupili vpravdě snově. Ve 47 minutě si zaběhl A. Šafránek za obranu a perfektním lobem srovnal score zápasu 2 – 2. Od té doby se hra přelévala od branky k brance a k vidění byly opravdu pohledné akce, kdy se činili zejména oba golmani.

       Osudová chvíle přišla v 84 minutě, kdy po několikanásobné chybě obrany soupeř urval vedení na svou stranu a asi definitivně rozhodl o postupujícím do Okresního přeboru do příští sezony a nám nezbývá mu jen sportovně popřát hodně štěstí. Naši se rozhodně za tento zápas stydět nemusí, nechali na hřišti srdce a předvedli i kus fotbalového umění, ale podlehli silnému protivníkovi, který bojoval v duchu fair play. Jak už jsem předeslal v úvodu, je zde rozhodně na čem stavět, mužstvo fotbal hrát umí, o čemž jsme se několikrát přesvědčili, zbývá jen jediné, vtisknout mu pevnou herní tvář a naučit jej lámat i zápasy s nepříliš fotbalovými soupeři ve vítězství, protože jen toto umění dělá rozdíl mezi průměrem a nadprůměrem, kam bychom se jistě rádi počítali, T. Lučan

Sestava: Fanta – Hlůže, Kolařík, Krása, Štechmiler – Kolský, Šafránek, Frey, Tyxa – Janák, Mutl

Branky: Mutl, Šafránek

Střídání: Balouš za Mutla

               Kubát za Šafránka

               

Trenéři: Vacovský