Sestava: Kalivoda - Vosáhlo, Karfík, Krása, Štechmiler - Hlůže Z., Frey (75.´ Kubeš), Soukup, Dohnal (65.´ Holoubek) - Hlůže J. (46.´ Kubín), Dias

Branky: Dias 2x, Dohnal, Soukup, Kubín

Rozhodčí: Nezhyba

K zápasu do Krňan jsme jeli bez zraněných či omluvených (Kolský, Ogurčák, Pichl, Vítek, Šafr, Zbudil) s obavami o výsledek a předvedenou hru. Obavy se naštěstí nenaplnily ani v jednom scénáři. Výsledek i hra patřily k tomu nejlepšímu, co naše mužstvo v letošním ročníku předvedlo. 

Od začátku jsme byli lepším týmem a zápas jsme měli pod kontrolou. Jedinou výtku lze snad dát hráčům za to, že už v prvním poločase, kdy jsme vedli jen 1:0, což je ve fotbale velmi ošidné, se v koncovce snažili přehrát soupeře, hrát ťukes až do prázdné branky. Tu vsítil po ukázkovém uvolnění od J. Hlůžeho po samostatném úniku s velkým přehledem dobře hrající P.Dias. Zápas se zlomil po druhé brance, kterou dal pěknou, umístěnou střelou k tyči na začátku druhého poločasu J.Dohnal. Soupeř pak začal odpadávat a s přibývajícími góly kladl menší a menší odpor, takže v závěru zápasu to již byla z naší strany exhibice. Třetí branku po pěkném úniku vsítil P.Dias, čtvrtou nechytatelnou bombou z velkého vápna R.Soukup a pátou chytrou střelou z dálky T.Kubín. Šancí na další branky bylo ještě několik a snad jen to, že fotbalový matador L.Holoubek nechtěl asi na stará kolena platit zápisné za vstřelený gól, uchránilo domácí od ještě větší porážky. Naši hráči ukázali, že fotbal hrát umí a předvedli kvalitní výkon. Viděli jsme řadu akcí na jeden dotek, narážečky, pohyb bez míče, spolehlivou obranu i kombinační útočnou kopanou. Byl to lepší fotbalový zážitek než večer předtím hra našeho národnímu týmu proti Rusku.

Ač to normálně nedělám, rád bych vyzdvihl výkon několika hráčů. M.Kalivoda neměl moc práce, ale několikrát nás podržel a byl spolehlivý. V obraně se na novém postu stále více prosazuje na velkém prostoru hrající D.Karfík. Zápas od zápasu se lepší R.Soukup, který v presingu, založeném na dobré fyzické kondici, začíná přidávat přehled a kvalitní rozehrávku. V poli byla znát rychlost, bojovnost a technická zdatnost P.Diase. A ještě jedna poznámka: hra tentokrát očividně bavila ¨t.Kubína, který nastoupil do druhého poločasu. Je jasné, že je to hráč, který disponuje mimořádnou fotbalovou technikou a fotbalovým myšlením. Když k tomu přidá pohyb (v Krňanech dokonce běhal!!!), tak je to fotbalista, který může mužstvu ještě hodně dát. Věřím, že Tomáš na sobě zapracuje a zůstane v kádru týmu.

L.Krása