V sobotu 23.6.2012 proběhly na našem hřišti oslavy 70 let Sokola Dobrovíz. Během odpoledne se na našem hřišti představila všechna 3 naše družstva. Nejdříve od 14.00 nastoupila naše přípravka proti Hřebči. Poté Stará garda změřila síly s rivalem z Hostouně a finále zajistilo naše a mužstvo proti výběru HC Rytíři Kladno. Poté již přišel na řadu "band" Ladislava Krupičky a vše vyvrcholilo pompézním ohňostrojem.

Přípravka
Sokol Dobrovíz - Sokol Hřebeč 4:2
Sestava:

Podrobnosti doplníme.


Stará garda
Sokol Dobrovíz - Sokol Hostouň 4:4 (0:3)

Sestava: Soukup P. - Rákos, Krása, Holoubek, Šesták - Krupička M., Kubín, Kubát, Solil - Kubeš, Krupička L.

Střídali: Drož, Hlůže J.

Branky: Krupička L. 3x, Kubát

Stará garda nezačala zápas proti odvěkému rivalovi dobře. Smrtící byl desetiminutovka, během níž jsme inkasovali 3x. V tento moment málokdo věřil v obrat, který nastal ve druhém poločase. Hostouň jsme, po důkladném poločasovém "pohovoru" mezi hráči, začali přehrávat, ale dlouho se nám nedařilo prostřelit vynikajícího brankáře Fantu. Zápas gradoval v posledních 20ti minutách.Dotáhli jsme se na rozdíl jediné branky, nicméně jsme ještě jednou inkasovali a Hostouňáci nám opět odskočili na 2 branky. V posledních deseti minutách jsme vše vrhli do útoku a tento risk se nám vyplatil. Srovnali jsme na konečných 4:4. Vítězství měl "na hlavě" R. Kubeš, který bohužel svou šanci neproměnil. Remíza proti "velice omlazené" SG Hostouně se zdála být spravedlivou a obzvláště za výkon ve druhém poločase si hráči oslavy "zasloužili"


"A" mužstvo
Sokol Dobrovíz - HC Rytíři Kladno 3:3 (2:0)

Sestava: Soukup P. ml. - Hlůže Z., Kolařík T., Krása, Vosáhlo - Krupička Lukáš, Frey, Ogurčák, Hlůže J. - Vítek, Kubát

Střidali: Kolařík D., Kubeš, Soukup R.

Branky: Ogurčák, Vítek, Krupička L.

Manažer HC Rytíři Kladno Martin Vejvoda se projevil jako velký stratég. Na předzápasovém setkání avizoval hráče jako Otakar Vejvoda st., Jan Neliba, Petr Tatíček, Petr Kasík, Libor Procházka, Zdeněk Miller a další jména, která opravdu do Dobrovíze dorazila, ovšem zůstala pouze v roli diváků. Naopak do svých řad povolal fotbalisty, kteří ještě v nedávné minulosti kopali 1. ligu za Kladno. Ze známějších jmen se na hřišti Sokola Dobrovíz proháněli Ota Vejvoda ml., Pavel Skrbek, Jan Kruliš a také Čurdy, Procházka, Muzika a další.

Utkání samotné se opravdu hrálo v přátelském duchu a obě mužstva předváděla pěkný kombinační fotbal. První poločas měli Rytíři územní převahu, ale my odcházeli do kabin s vedením 2:0. Ve druhém poločase se karta obrátila a výsledkem toho byla spravedlivá remíza 3:3.

Rytíři sestavili opravdu kvalitní fotbalový tým. Věříme, že bude šance přivítat Rytíře na našem trávníku i v budoucnu, třeba při příležitosti pohárů, které se v Dobrovízi konají každý rok v srpnu.
O zápase si můžete přečíst i na webu Kladenského deníku ZDE a také na kladenskelisty.cz