Zápasem s Hostivicemi skončil pro naše A mužstvo fotbalový ročník 2011-2012. Jaký byl?

Po letech jsme se vrátili do okresního přeboru. Na Praze-západ je to opravdu kvalitní a těžká soutěž. Nakonec jsme v ní jako nováček uspěli, neboť třetí místo, které nám po skončení soutěže patří, lze považovat za úspěch. Měli jsme velmi vydařený podzim, po němž byly naše ambice hodně vysoko. Nevyšel nám však vstup do jarní části soutěže a nevydařené úvodní zápasy v Úhonicích, s Horoměřicemi a v Průhonicích nás hodně srazily dolů. Zdravotní problémy vyřadily trenéra, pro zranění nemohli hrát klíčoví hráči, mužstvo na tom bylo špatně herně i psychicky. Naštěstí se podařilo situaci kolem mužstva stabilizovat. Rozhodující přitom byly dva faktory. Mužstva se ujalo trenérské trio Jiras-Rákos-Krátký a kádr hráčů posílili naši „hokejbaloví“ odchovanci P.Ogurčák a R.Soukup. Oba nám vydatně pomohli, dobře do mužstva zapadli a postupně se vypracovali v opory týmu. Díky trenérům se atmosféra v mužstvu uklidnila a začal se zlepšovat i výkon. Až na zápas ve Zvoli, kde nás soupeř přehrál a na domácí výpadek s Chotčí, naši hráči od čtvrtého jarního kola soutěže začali předvádět opět bojovný a v řadě zápasů i kvalitní a líbivý fotbal.

Troufám si tvrdit, že kdyby mužstvo mohlo odehrát jaro v plné sestavě, tak jsme nepochybně patřili mezi kandidáty postupu a zcela určitě bychom se o něj s Průhonicemi a Zvolí více poprali. Ale i tak platí, co jsem řekl v úvodu. Třetí místo je pěkné a odpovídá možnostem i schopnostem A mužstva. Podle mne nebylo v silách oslabeného týmu (v řadě zápasů chybělo 5 až 6 hráčů základní sestavy) bojovat o vyšší příčky.

Hráčům, trenérům a celému realizačnímu týmu patří za odvedenou práci a předvedené výkony poděkování.

Pro mne osobně je nejdůležitější jeden závěr a jedno zásadní poznání, které lze ze skončené soutěže vyvodit. Máme dobrý a kvalitní kádr mužstva, které bude i v letošním novém ročníku okresního přeboru hrát jistě důstojnou roli. A pokud se našim hráčům vyhnou zdravotní problémy a mužstvo se ještě citlivě hráčsky posílí, pak se nemusíme nastávajícího ročníku 2012-2013 bát a můžeme do něj vkročit se střízlivým optimismem.

Ještě jednou díky všem, kdo se na letošním úspěchu podíleli a díky všem, kdo dobrovízskému fotbalu fandí a podporují ho.

L.Krása