13 zápasů, 7 výher a 6 porážek.....Samozřejmě mohl být podzim lepší, nicméně klidný střed na páté příčce tabulky se ziskem 21 bodů nelze hodnotit jako špatný, spíše naopak.

Zajímavostí je, že jsme prohráli všechny zápasy s mužstvy z horní poloviny tabulky (Zvole, Zbuzany, Psáry, Horoměřice, Jílové B, Krňany). Na druhou stranu jsme neztratili ani bod s týmy od 8. místa dolů. Po celý podzim jsme se pohybovali v klidných vodách středu tabulky. Ovšem o klidu se nedá mluvit pokud budeme hovořit o soupisce hráčů. Během podzimu se v naší sestavě protočilo 25 fotbalistů!!! To je neuvěřitelně vysoké číslo. I toto mělo vliv na sehranost týmu a tudíž na případné lepší výsledky a postavení v tabulce.

Brankářská jednička Mirek Kalivoda opět potvrdil roli opory týmu a v mnoha momentech mužstvo podržel. Jako každý gólman obdržel i branky z kategorie laciných, ale rozhodně nás na podzim kopačka na této pozici netlačila.

Horší už to bylo s obranou, která v předchozích sezónách byla nejsilnější řadou týmu. Podzim naší obranou řadu nezastihl v oslnivé formě. O tom svědčí i počet obdržených branek. 34 branek jsme v předchozích sezónách inkasovali téměř za celou sezónu. Opět se můžeme "vymlouvat" na častou fluktuaci na jednotlivých postech, ale hlavní příčinu vidím v malém důrazu a hlavně v přístupu k bránění, což ovšem začíná již v útoku a pokračuje přes zálohu. Samozřejmě stejně to funguje i v obráceném gardu.

V hymně Sokola Dobrovíz se zpívá...."Záloha to je klasa, když hraje všechno jásá". Pod toto bych se podepsal. I tato řada byla ovlivněna častou absencí Milana Šafra, laborujícím s různými typy zranění. Omladily se kraje zálohy a s tímto omlazením šly ruku v ruce i nevyrovnané výkony krajních záložníků.

Do útoku se v průběhu sezóny vrátil Franta Pichl a ač odehrál polovinu zápasů, tak se opět s přehledem vyhoupl do čela tabulky střelců. Prozatím pouze té klubové s 8 brankami, ale pevně věřím, že po jarní části si Franta opět půjde na Strahov pro diplom za nejlepšího střelce okresu Praha západ. Aktuálně ztrácí na nejlepšího střelce pouhých 6 branek. Také během podzimu jsme nenastříleli tolik branek jako v předchozích sezónách. Pozitivní je, že na 34 brankách se podílelo 11 hráčů.

Podzim jsme zakončili, jak už bylo napsáno, na 5.příčce se ziskem 21 bodů. V tabulce pravdy nám na kontě svítí 0. A máme vyrovnané skóre 34:34. Rozhodně nelze podzim brát za neúspěšný. Přesto věřím, že nás čeká lepší jaro....

Jediný otazník - s jakým kádrem do jara vstoupíme. Během podzimní části někteří hráči ukončili fotbalovou kariéru (J.Štechmiler, L. Holoubek). Další o blížícím se konci přemýšleli, přemýšlí....Nepatříme k mužstvům s nízkým věkovým průměrem. Opak je pravdou. Přesto doufám, že většina hlav přes zimní přestávku vychladne a v lednu se opět zapojí do přípravy. Pokud by naše řady rozšířili i naši mladí odchovanci, tak se nemáme v Dobrovízi čeho obávat....