Sestava: Kalivoda - Vosáhlo J., Kolský, Prokosch, Hlůže Z. (65.´ Veselý) - Šíma, Votava, Hlůže J. (85.´ Soukup T.), Kučera J. - Bouška, Kubát

Branky: Bouška 2x, Kučera, Šíma

Zápas s tradičním derby soupeřem měl smazat dvě černé kaňky, které nás trápila…. Tou první byla podzimní porážka na hřišti tohoto soupeře 2:1, kdy je ovšem nutno podotnout, že rezultovala ze snahy přetáhnout vítězství na naši stranu a tudíž nasazení všech snah do útoku. Druhá kaňka byl minulý nepovedený zápas v Třebotově, který měl být tímto zapomenut.

Od první minuty bylo znát na našich borcích, že odpovědnost za výsledek a napravení dojmu z minulého utkání si vzali k srdci a bojovnost zdobila každého našeho hráče. První půlhodina se odehrávala víceméně mezi oběma vápny a opatrná hra nevypadala na nic jiného než hraní na 0 -0. Ve 31 min se ovšem u levé postranní čáry uvolnil po dlouhé době hrající J. Kučera a ze 30m napřáhl a vymetl protilehlý růžek soupeřovy svatyně 1 – 0 ! Ve 36 min se po sérii pokusů a narážeček o soupeřova gólmana zmocnil míče P. Bouška a nemilosrdně napotřetí propálil přesně do sítě 2 – 0!! Do půle jsme hru již kontrolovali a do šaten se šlo s příjemným náskokem v zádech.

Do druhé půle jsme vstoupili rovněž aktivně a v 61 min šel odvážně za míčem J. Votava a soupeři nezbylo, než jej faulovat a P. Bouška se nemýlil 3 – 0 !!! Teprve ted se soupeř odhodlal něco udělat s vývojem zápasu a když vystřelil, zahrál T. Kolský reflexivně rukou v pokutovém území a nemohlo následovat nic jiného než penalta a byla zahrána velmi přesně a s přehledem 3 – 1. Kdo by se ovšem domníval, že naši se v deseti ( bez vyloučeného T. Kolského ) složí a začnou hrát nějak alibisticky či bezradně se tentokrát přepočítal. Hra se samozřejmě trošku zatáhla, přesto jsme z brejků byli nebezpečnější než soupeř a v závěru zápasu byli vděční diváci odměněni ještě ukázkovou fotbalovou akcí po ose J. Hlůže a zakončující J. Šíma, který si naběhl na těžký centr a nohou z voleje zakončil bezpečně k tyči na 4 – 1 !!!!

Co dodat závěrem? Vyslechl jsem si mnoho invektiv nejen od hráčů, ale i od fanoušků a přesto si za svým stojím. Je jasné, že na každého jednou za čas sedne smůla a přijde den blbec, kdy opravdu nic nevychází a nedá se to prakticky ničím zvrátit… Jsem ovšem přesvědčen, že zápas v Třebotově byl dílem šlendriánu a podcenění, nikoliv jinými důvody. Kdo tam byl, viděl, kdo ne, těžko vyprávět. Právě poslední mistrák s Červeným Újezdem ukázal, že ač se fotbalově vše nevydaří, když se dře, je to na trávníku prostě a jednoduše vidět a to mi nikdo nevymluví. Díky za pochopení, T. Lučan