Sestava: Kalivoda – Vosáhlo J. (46.´ Kubát), Karfík, Prokosch, Hlůže Z. (78.´ Brabenec) – Šíma, Vosáhlo M., Votava (89.´ Krása), Kučera - Bouška, Hlůže J.

Branky: Kučera, Šíma

   Zápas v Rudné se nesl ve znamení odvety z podzimu, kdy jsme tradičního soupeře, který chce hrát ofenzivní fotbal, přetlačili po velkém boji doma 1 : 0.

   Do utkání jsme vstoupili, bez potrestaného T. Kolského v podstatě s totožnou vítěznou sestavou jako minulý týden proti Červenému Újezdu, velmi aktivně a od první minuty se aktivní kombinační hrou hrnuli do útoku, kdy se postupně v šancích vystřídali  Bouška, Šíma a Kučera, kdy konečně posledně jmenovaný v 8 min otevřel skóre po bezvadné přihrávce J. Hlůže střelou za záda bezmocného gólmana. 

   Okolo 20 min soupeř srovnal hru, která měla do té doby dost jednoznačný průběh a až na vyjímky naši pozornou obranu nijak neprověřil. Když ovšem soupeř v podstatě z ojedinělého útoku srovnal na 1 : 1, začal se dostávat i dohry a útočné akce se přelévaly od branky k brance a hrál se na poměry třetí třídy hodně pohledný fotbal, v němž nebyly nouze o hezké kombinační akce i bojovnost. Ovšem skóre už se do půle neměnilo.

   Do druhého poločasu nastoupila Rudná s jasně ofenzivními pokyny a především fantastický Kalivoda a skvěle hrající obrana, místy ovšem velmi přetížená, zabránili vstřelení rozdílového gólu. Mezi 50 – 65 min měl soupeř opravdu drtivou převahu, ale se ctí jsme se ubránili a od 65 min jsme hru a aktivitu srovnali a zejména bojovník J. Hlůže svým velmi dobrým výkonem hecoval spoluhráče ke  zteči soupeřovy svatyně a rozhodnutí zápasu. Okolo 80 min rudenským definitivně došel dech a šťáva a po dvojnásobném střídání i ofenzivní náboje a dobrovízští se ujmuli otěží finále zápasu, který zlomili k nadšení přítomných 30 fanoušků na svou stranu. Po zahraném rohu Bouškou si naběhl na tečovaný míč Šíma a rozhodl vyrovnaný zápas. Soupeř už se na větší odpor a vyrovnání stavu nezmohl a tak za zanameníní stojí snad jen střídání v 90 min, kdy na hřiště za skvělého Votavu nastoupil legendární Krása.

    Co dodat závěrem? K vidění byl již podruhé za sebou k vidění z naší strany svěží fotbal, na který byla radost pohledět. Hráči byli důslední v osobních soubojích, kreativní a nápadití v ofenzívě, odpovědní v práci dozadu. Pokud by přístup hráčů byl takhle odpovědný vždy, věřím, že třetí místo by nebylo utopií. Tomáš Lučan