Dobrovíz - Kněževes 3:1 (2:1)

Sestava: Kalivoda - Soukup, Krása, Prokosch, Hlůže Z. - Vosáhlo J. (46. Vosáhlo M.), Schwarzer, Karfík (77. Schiller), Šíma (46. Veselý) - Votava, Bouška (68. Hlůže J.)

Góly: Soukup, Votava, Hlůže Z.

Rozhodčí: Boček

Diváků: 50

Po zkušenostech z minulých let panovala v našem táboře mírná obava o výsledek derby zápasu se sousední Kněževsí. A obavy se naplnily. I když začátek zápasu tomu nenasvědčoval. Úvodních 20 minut se odehrálo vesměs na soupeřově polovině hřiště, přesto bylo na našich kopačkách dost nepřesností. Na výborně připraveném hřišti bylo překvapením, že míč naše hráče moc neposlouchal a docházelo k mnoha zbytečným ztrátám. Přesto jsme ujali vedení 2:0 a diváci očekávali další brankostroj. Stačila však hrubá chyba v obraně a soupeřovo snížení. Následně naši útočníci zklamali v jasných šancích a do kabin se šlo se stavem, který dával soupeři šanci.
Druhý poločas byl vyrovnaný. Už jsme si nedokázali vytvořit tolik šancí a i soupeř trochu kousal. Trpěli jsme nepřesnostmi v nahrávkách, pěkných akcí bylo poskrovnu. Nevyužili jsme další stoprocentní šanci. Proměňování šancí je v posledních zápasech naší velkou bolestí a dostává nás to pod tlak. Obránci se pak bojí udělat chybu, všichni se zbavují zbytečně míče, přihrávky nejsou připravené. Je to škoda, proměnit jasné příležitosti, získat náskok, pak se mohou fotbalem všichni bavit. Takto jsme museli trnout až do poslední minuty, kdy Z.Hlůže přeběhl celé hřiště a gólově zakončil.
Spokojenost tak panuje jen se ziskem 3 bodů, výkon a zejména proměňování šancí musí být v dalších zápasech lepší.